tiistai 19. kesäkuuta 2012

Vadelma-punaherukkamousse

150-200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vaniljavaahtoa
n. 1 dl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta + tilkka vettä
2 dl kermaa
2-3 dl vadelmia+punaherukoita soseutettuna

Vaahdota vaniljakastike. Lisää vaniljakstikkeeseen vatkaten tuorejuusto ja pieneen vesimäärään liotetut liivatelehdet. Sekoita lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma, sauvasekoittimella survotut jäiset marjat ja sokeria maun mukaan.

8 kommenttia:

  1. Tätä kokeilen ehdottomasti, kunhan saadaan omasta pihasta marjoja. :)

    VastaaPoista
  2. Punaherukka tuo sopivasti kirpeyttä perusvadelmamousseen. Tykkään itse laitella viinimarjoja yhteen jos toiseenkin leivonnaiseen :)

    VastaaPoista
  3. Onko tämä mitoitettu koko kakkuun eli kahteen väliin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytemäärä riittää n. 22-23cm halkaisijaltaan olevan kakun yhteen väliin tuhti kerros. Pieneen kakkuun halk. n. 15-18cm täyte riittää koko kakkuun.

      Poista
  4. Todella hyvä ja raikas täyte! Tein tyttärwn 1-vuotissynttäreille korkean kakun, johon tuli kahteen väliin tätä ja yhteen väliin vanilja-mascarponemoussea, ja kaikki vieraat kehuivat kakkua kovasti. Vadelma-punaherukkamoussesta tulee varmasti vakiotäyte kakkuihini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva kuulla, että täyte oli mieleinen :) Punaherukka raikastaa vadelmaa sopivasti, jolloin täytteestä ei tule liian makeaa. Punaherukka sopii mainiosti myös mansikan joukkoon.

      Poista
  5. Ihania kakkuja sinulla ��
    Mikä on ollut vadelmien määrä tossa täytteessä ja millä oot kostuttanu kun käytät tätä täytettä?

    VastaaPoista
  6. Kiitos, vadelmia on n. 2/3 koko marjamäärästä. Käytän kostutukseen useimmiten vaniljamaitoa. Täyte on itsessään niin maistuva, että tekeytyessään kostuttaa ja antaa makua kakkupohjaan.

    VastaaPoista