keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Halloween cupcakes


Kookos-pekaanipähkinä-suklaakuppikakkuja, lepakoita, kurpitsoja, noitia... Pienimuotoiset Halloween kekkerit pienille juhlijoille. Pöydän ympärille kokoontunut poikajoukko tyhjensi lautasen alta aikayksikön. Kuppikakkusten resepti on peräisin Kuppikakut ja muffinit -kirjasta. Etsin reseptiä, jossa olisi sekä pähkinää että suklaata. Päädyin lopulta tähän lukuisten ohjeiden joukosta. Kuppikakut kohosivat hyvin ja olivat meheviä ja maukkaita. Suklaata tosin olisi voinut olla hiukan enemmän.

190 g vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta
110 g fariinisokeria
30 g kookoshiutaleita
35 g pekaanipähkinärouhetta
125 g sulatettua voita
100 g sulatettua maitosuklaata
2 kevyesti vatkattua kananmunaa
60 g ranskankermaa
60 ml maitoa

Kuorrute:

1,5dl kermaa
250 g suklaata

Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, fariinisokeri, kookoshiutaleet ja pekaanipähkinärouhe. Lisää voi, suklaa, kananmunat, ranskankerma ja maito. Sekoita hyvin ja jaa taikina vuokiin. Annoksesta tulee n. 12 kpl.


Kypsennä 180 asteessa 15-20 minuuttia.


Jäähdytä kuppikakut.


Kuumenna kuorrutetta varten kerma kattilassa. Älä anna kiehua. Ota kattila levyltä ja sulata suklaa joukkoon. Sekoita seos tasaiseksi ja anna jäähtyä hyvin. Vatkaa jäähtynyt kuorrute sähkövatkaimella kuohkeaksi. Pursota kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ja koristele halutessasi.


Lapset tekivät myös omat sokerimassakurpitsansa. :)


 


lauantai 27. lokakuuta 2012

Gloria Blog Awards 2012

"Valitse blogisi kaunein leipomus, jonka olet tehnyt vuonna 2012" oli leivontafoorumin lokakuun extra-haasteena. Osallistuin kyseiseen haasteeseen tällä syyskakulla. Ilokseni sijoituin haastekisassa ensimmäiseksi. Sain palkinnoksi valion sponsoroimana liput Gloria Blog Awards-gaalaan, jossa palkittiin Suomen parhaat sisustus-ja ruokabloggaajat. 

Marsipaanipossu vaihtoi eilen vedenpitävät ulkovaatteet korkkareihin ja cocktail mekkoon. Gloria Blog Awards-gaala tuli siis nähdyksi. Oli hienoa olla mukana seuraamassa monien upeiden blogien palkitsemista. Tarjoilut olivat maittavat ja etenkin jälkkäripöydän antimet veivät kielen mennessään. Vadelmapirtelö tarjoiltuna pilttipurkista oli yksi suosikeistani :). Ruokablogit palkittiin kolmessa eri kategoriassa seuraavasti.

Kaunein ruokablogi: Vatsasekaisin Kilinkolin
Paras ruokablogi:     Chez Jasu
Lukijoiden suosikkiblogi: Kinuskikissa






perjantai 26. lokakuuta 2012

Nimpparikakku


Hyvää nimipäivää Niina, Amanda ja Ninni! Tällä kertaa sain aivan itse toteuttaa omannäköiseni kakun. Kallistuin suklaaseen ja ruusuihin. Kakussa on yksi kolmen munan ja yksi kahden munan tumma sokerikakkupohja. Täytteinä suklaamoussea ja vaniljatäytettä. Kakut on nostettu päällekkäin ja veistelty kartion muotoon. Pinta on sivelty ennen koristelua ohuelti kaakaon makuisella sokerikreemillä. Koristeet ovat suklaanmakuista sokerimassaa, jonka joukossa on hiukan marsipaania.

Vaniljatäytteen ohjeen otin pienin muunnoksin täältä


2 rkl sokeria

2 rkl perunajauhoja
2 1/2 dl maitoa
1 keltuainen
1 vaniljatanko
2 dl kuohukermaa
2 liivatelehteä + tilkka vettä
(1-2 tl vaniljasokeria)

Sekoita kattilassa sokeri, perunajauhot, maito, keltuainen sekä halkaistu vaniljatanko. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Ota kattila pois levyltä ja poista vaniljatangot. Jäähdytä ja mausta tarvittaessa vaniljasokerilla. Lisää jäähtyneeseen vaniljakastikkeeseen kuumaan vesitilkkaan liuotetut liivatelehdet ja lopuksi vaahdotettu kerma.


 

lauantai 13. lokakuuta 2012

Puuha Pete -kakku


Puuha Pete ja Anni, kissa ja koira, tiilitalo, kottikärryt ja puskutraktori luetteli kolmevuotiaani toiveita syntymäpäiväkakkuunsa. Melkein kaikki toiveesta taisi tulla toteutettua :). Pohjana kakussa on kuuden munan vaalea sokerikakkupohja. Täytteenä kinuski-ja puolukkamoussea. Pinta marsipaania ja koristeet sokerimassaa.


 


 


 



sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Rakkaimmat lelut -kakku


Punainen mopo, keltainen kuplavolkkari sekä pehmokissa toivottiin 3-vuotiaan pikkupojan synttärikakkuun. Sain lisäksi vapauden sommitella jotain pientä kyseisten lelujen ympärille. Pohjana kakussa on 8 munan vaalea sokerikakkupohja. Täytteenä kinuskimoussea sekä vadelma-punaherukkamoussea. Pinta marsipaanin ja sokerimassan sekoitusta. Koristeet ovat sokerimassaa.












perjantai 5. lokakuuta 2012

Golfkakku


Golfkakkua serkulleni 30-vuotissynttäreiden kunniaksi. Toiveeksi esitettiin golfteemaa huumorilla höystettynä. Aikani mietittyäni päädyin palloja lampeen ampuvaan golffaajaan, jonka pallot katoavat perempaan talteen ;). Pohjana gluteenittomassa kakussa on 5 munan tumma sokerikakkupohja. Täytteenä suklaamoussea sekä vadelma-punaviinimarjamoussea. Pinta marsipaania. Koristeet ovat sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta sekä mailojen varret spagettia.


 




 


 

Puolukkamousse

2,5 dl kermaa
140 g tuorejuustoa
1 dl sokeria
2,5 dl soseutettuja puolukoita 
1,5 dl vaniljavaahtoa
4 liivatetta + 2 rkl vettä 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi sekä vaahdota  vaniljakastike. Notkista tuorejuusto vatkaamalla. Lisää sokeri. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne pieneen määrään kuumaa vettä. Vatkaa liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston sekaan. Lisää joukkoon vaniljavaahto ja soseutetut puolukat sekä lopuksi kermavaahto.

Puolukka-kinuskitäyte

2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

2 dl kermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria
2 liivatetta + 1,5 rkl vettä
2-3 dl jäisiä puolukoita 


Sekoita kattilassa kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna sekoittaen kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä 1-2 minuuttia. Jäähdytä kylmäksi. Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi.


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi. Lisää sokeri. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston sekaan. Yhdistä kinuskikastike, vaahdotettu kerma ja tuorejuusto-liivateseos. Lisää lopuksi jäiset puolukat.