torstai 17. tammikuuta 2013

Kieloja ja syreenejä


50-vuotissyntymäpäiville tilattiin kakku, aiheena kasvit, etenkin kukkivat sellaiset. Pienen harkinnan jälkeen päädyimme päivänsankarin lempikukkasiin kieloon ja syreeninoksiin. Kieloihin otin vinkkiä täältä ;).

Pohjana kakussa on 4 munan tumma sokerikakkupohja. Täytteenä suklaa-ja mansikkamousse. Pinta marsipaania ja koristeet sokerimassan sekä marsipaanin sekoitusta.

sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Kakkuäänestys


Kiitos teille kaikille, jotka olette lukeneet ja seuranneet blogiani sen puolivuotistaipaleen aikana. On ilo huomata, että teitä on näinkin paljon. Kommenttinne ovat ilahduttaneet minua suuresti :).

Tammikuun kunniaksi järjestän kakkuäänestyksen! Marsipaanipossu on kiinnostunut tietämään, minkä tyyliset kakut miellyttävät sinua eniten. Äänestykseen voit osallistua tykkäämällä tai kommentoimalla mielestäsi kivointa kakkua facebookissa. Äänestää voit myös jättämällä kommentin tähän blogipäivitykseen. Äänestysaika 13.1.-31.1.2013. 


Palkintona kaikkien äänestäjien kesken arvotaan 10 henkilön vuodenaikakakku tai vaihtoehtoisesti vuodenaika-aiheiset sokerimassakoristeet kakkuusi. Jos olet blogin lukijapaneelissa tai tykkäät Marsipaanipossusta facebookissa tai jaat tiedon äänestyksestä ystävillesi saat voiton osuessa kohdallesi valita itse aiheen kakkuun/koristeisiin. Rajana vain mielikuvitus ja tekijän taidot ;).

Kakun tai koristeet voi noutaa Helsingistä 13.4.2013 mennessä haluttuna ajankohtana. Koristeet pystyn lähettämään myös postitse.
 




keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Puolukka-suklaakakku



Perheen toiseksi nuorimmainen aloitti vihdoin päiväkerhon. Iso juttu pienelle pojalle ja myös meille muille :). Yllätin kerholaisen ensimmäisen kerhopäivän kunniaksi puolukka-suklaakakulla. Ohje kakun pohjaan on otettu täältä.

Pohja:
2 ps manteleita
5 valkuaista
4 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta

Täyte:
4 dl kuohukermaa
4 dl maitorahkaa
50-100 g suklaarouhetta
3-4 dl jäisiä puolukoita
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria

Jauha mantelit hienoksi. Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhetut mantelit, valkuaisvaahto ja kaakaojauhe.

Ota kolme leivinpaperia ja piirrä jokaiseen halkaisijaltaan n. 22 cm kokoinen ympyrä. Levitä taikina ympyröihin. Paista pohjia 175 asteessa n. 15 minuuttia uunin keskitasolla.

Valmista täyte. Vaahdota kerma ja raasta suklaa hienoksi rouheeksi. Sekoita maitorahkaan sokerit, suklaarouhe ja vaahdotettu kerma. Kääntele joukkoon lopuksi jäiset puolukat.

Kokoa kakku tarjoilulautaselle vuorotellen marenkipohjia ja täytettä laittaen. Koristele puolukoilla sekä suklaarouheella.