tiistai 20. toukokuuta 2014

Hurmaavat suklaakuppikakut

hurmaavat suklaakuppikakut

Kirsikka- ja omenapuut kukkivat täydessä loistossaan ja on kevään valmistujaisjuhlien aika. Juhlapöydän kruunaa herkulliset, kauniisti koristellut leivonnaiset. Tarjolle juhliin sopii erinomaisesti vaikkapa nämä suklaisen makeat kirsikankukin viimeistellyt kuppikakut. Reseptinä on Suklaisten kuppikakkujen ohje pienin muunnoksin.

Reseptistä tulee n. 18-20 kuppikakkua.

125 g voita
150 g fariinisokeria
1/2 tl vaniljajauhetta
2 kananmunaa

190 g vehnäjauhoja
30g kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
160 ml maitoa
60 g rouhittua Pandan Maitosuklaata


Kuorrute:

4 dl kermaa
n. 400g Pandan Hurmaavaa Tummaa Suklaata

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon vaniljajauhe. Lisää kananmunat yksitellen huolellisesti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos vaahtoon vuorotelleen maidon kanssa varovaisesti käännellen. Lisää lopuksi suklaarouhe. 





Täytä vuoat hieman yli puolilleen. Paista 180 °C:ssa n. 15-20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kuppikakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Jäähdytä valmiit kuppikakut.


Valmista kuorrute. Sulata suklaa kuumavesihauteessa. Vatkaa kerma kuohkeaksi. Sekoita hieman jäähtynyt suklaasula kermavaahdon sekaan. Anna jähmettyä hetken aikaa jääkaapissa. Kuorruta ja koristele kuppikakut sokerimassasta valmistetuilla kirsikankukilla.


Kirsikankukkien valmistus. Kaulitse vaaleanpunaiseksi värjätty sokerimassa ohueksi levyksi. Ota muotilla kukkasia ja ohenna sekä muotoile terälehdet ohennussienten päällä. Näin saat lehtiin kauniit rypytykset ja ilmavuutta. Kuivata kukat folionyyteissä muotoonsa. Tomuta kuivuneiden kukkien terälehtien reunat sekä kukan keskusta punertavalla tomuvärillä. Kukka on valmis.





Pandalla on käynnissä leivontakilpailu, johon voit osallistua loihtimalla oman hurmaavan herkun Pandan suklaista. Palkintona on mm. yleiskone ja muita leivontaan liittyviä tuotepalkintoja. 

Herkullisia leivontahetkiä!


Yhteistyössä

http://panda.fi/
http://blogirinki.fi/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti