sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Lelulaatikkokakku

lelulaatikkokakku

Yhteissynttäreitään viettäville sisaruksille toivottiin lelulaatikkokakkua. Lasten lempilelut, kuten legopalikat, pehmonorsu, pupu ja heppa löysivät tiensä kakun päälle. Kakkuun sai helposti yhdistettyä niin tytön kuin pojankin toiveet.

Kakku on mitoitettu 20 henkilölle. Täytteenä vaaleassa kakkupohjassa on pätkis- ja vadelma-punaherukkamousse. Kakun pinta Satin Icea ja koristeet sokerimassan ja vaahtokarkinmakuisen kaulintamassan sekoitusta. Lelulaatikon kannessa on tukena kakkupahvi, joka on päällystetty sokerimassalla.

lelulaatikkokakku

lelulaatikkokakku


lauantai 29. maaliskuuta 2014

Traktorikakku

traktorikakku

Lukuisista kulkupeleistä traktori valikoitui aiheeksi erään pikkupojan synttärikakkuun. Aihe, joka pysyy suosiossa pienten poikien keskuudessa. Traktori löytyy mm. aiemmin tekemistäni 2- ja 3-vuotiaiden poikien kakuista.

Kakku on mitoitettu 10 henkilölle. Pohjana tumma kakkupohja ja täytteenä suklaa- ja mansikka-punaherukkamousse. Kakun pinta Satin Icea ja koristeet sokerimassan ja vaahtokarkinmakuisen kaulintamassan sekoitusta.


traktorikakku

lauantai 22. maaliskuuta 2014

Lilianin 1-vuotiskakku

elefanttikakku

Lilian-tytön 1-vuotissynttäreille tilatiin tyylikäs, yksinkertainen kakku söpöllä elefanttikoristeella ja rusettinauhalla. Aiemmin tekemäni Fionan synttärikakku sekä Baby shower -kakku olivat tilaajan inspiraation lähteinä. Päivänsankarin nimi ja ikä haluttiin myös kakkuun näkyville. Kirjailin kyseiset tiedot koristeeseen, joka on näin helppo ottaa halutessaan kakun päältä muistoksi.

Kakku on mitoitettu 10 henkilölle. Pohjana vaalea kakkupohja ja täytteenä sitruuna- ja mansikka-punaherukkamousse. Raikas täyteyhdistelmä! Kakun pinta Satin Icea ja koristeet vaahtokarkinmakuisen kaulintamassan ja sokerimassan sekoitusta.


elefanttikakku

elefanttikakku

perjantai 21. maaliskuuta 2014

Annin 1-vuotiskakku

tossutkakku

Annin 1-vuotiskakkuun toivottiin pikkuisia kukkatossuja. Kakusta haluttiin keväisen keltainen ripauksella valkoista. Tein tossujen pariksi kakkua reunustamaan kauniin valkoisen rusetin sekä nimikyltin.

Kakku on mitoitettu 20 henkilölle. Pohjana laktoosittomassa kakussa on vaalea kakkupohja ja täytteenä sitruuna- ja vadelma-punaherukkamousse. Kakun pinta Satin Icea ja koristeet sokerimassan ja vaahtokarkinmakuisen kaulintamassan sekoitusta.

tossutkakku

tossutkakku

torstai 20. maaliskuuta 2014

Koristekurssi - aiheena pääsiäinen 12.4.2014


Kurssilla opetellaan kevään kukista upean narsissin teko vaihe vaiheelta sekä muotoillaan eläinhahmoista suloinen lammas. Kurssilla valmistetut koristeet saa jokainen viedä kotiinsa. Kurssin päätteeksi juomme herkulliset kakkukahvit. Kurssille mahtuu 9 osallistujaa.

Hinta 44€ sis. alv 24% (sisältää kaikki tarvittavat raaka-aineet, työvälineet, opetuksen sekä kakkukahvit) 
Paikka Vuosaari, Helsinki 
Aika 12.4.2014 klo 11.30-14.30

Ilmoittautumiset ja kyselyt sähköpostitse marsispossu@gmail.com  Tarkemmat osoitetiedot ja muuta infoa saatte ilmoittautuessa.

maanantai 17. maaliskuuta 2014

Ristiäiskakku tennareilla


Emil-pojan ristiäisiin oli toiveissa pienet ruskeat tennarit, nimikuutiot ja rusetti. Nuo pikkuiset tennarit ovat tällä hetkellä yksi suosituimmista ristiäiskakun aiheista. Kyseisiä kenkiä löytyy mm. Oliverin ja Maxin ristiäiskakuista.

Kakku on mitoitettu 25 henkilölle. Pohjana tumma kakkupohja ja täytteenä marianne-suklaa- ja mansikka-punaherukkamousse. Kakun pinta Satin Icea ja koristeet sokerimassan ja vaahtokarkinmakuisen kaulintamassan sekoitusta.

ristiäiskakku

ristiäiskakku


sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Kuulumisia koristekurssilta


Eilen lauantaina kokoontui yhteen joukko koristekurssilaisia. Vuorossa oli Marsispossun ensimmäinen eläinhahmokurssi. Aiheina olivat vilttiä rutistava nalle, maassa makaava heppa ja pitkäkaulainen kirahvi. Kiirettä piti, mutta valmista tuli! Kurssilla valmistui kiharatukkaisia heppoja, nuokkuvia nalleja ja rusetin kaulaansa saaneita kirahveja. Jokainen oli ihastuttavasti oman näköisensä :)

Kurssin päätti kakkukahvit. Tällä kertaa oli tarjolla suklaakakkua mansikka-punaherukkamoussella.

Kiitos kaikille osallistujille!

koristekurssi


lauantai 15. maaliskuuta 2014

Korsettikakku


Mittatilauskorsetteja ja juhlapukuja valmistava yritys Belle Modeste tilasi 10-vuotisjuhliinsa tilaisuuteen sopivan kakun. Vaaleanpunainen korsetti tehostettuna mustalla, helmiä sekä lisää naisellisuutta tuomaan muutama pieni ruusu. 

Kakku on mitoitettu 25 henkilölle. Pohjana mehevä suklaakakku ja täytteenä tummasuklaamoussea sekä mustaherukkahilloa. Kakun pinta Satin Icea. Koristeet sokerimassan ja vaahtokarkinmakuisen kaulintamassan sekoitusta.

korsettikakku

korsettikakku

Erikan ristiäiskakku

ristiäiskakku

Erika-tytölle toivottiin hennon roosan ja vadelman sävyin koristeltua kaunista ristiäiskakkua. Sain kuvan kakusta, jonka tyylinen kakku oli toiveissa. Kakun päälle haluttiin suloiseen kastemekkoon puettu pieni vauva. Tein mekon selästä avoimeksi, jonka alta pilkistävät pienet pitsipöksyt. Kastemekon reunat on koristeltu pitsikuvioin ja vaaleanpunainen nauha sinetöi vyötärön. Kakut kukkaset ovat sävytetty samaan sävyyn mekon nauhan kanssa.

Kakku on mitoitettu 20 henkilölle. Pohjana tumma sokerikakkupohja ja täytteenä valkosuklaa- ja vadelmamousse. Kakun pinta Satin Icea ja koristeet vaahtokarkinmakuisen kaulintamassan ja sokerimassan sekoitusta.

ristiäiskakku

maanantai 10. maaliskuuta 2014

Lindan ristiäiskakku

ristiäiskakku

Lindan ristiäisiin toivottiin suloista vaaleanpunaista kakkua, jonka koristeeksi haluttiin pienokaisen oma pupulelu. Kakusta toivottiin tyyliltään samanlaista kuin aiemmin tekemästäni elefanttikakusta.

Kakku on mitoitettu 15 henkilölle. Pohjana mehevä suklaakakkupohja ja täytteenä marianne-suklaa- ja vaniljamousse. Kakun pinta Satin Icea ja koriste sokerimassaa. Helmikuviointi on pikeeriä.


Kakku nimenantojuhliin


Morris-pojalle toivottiin nimiäisiin kakku, jossa olisi Morris Mini -auton pienoismalli. Auton lisäksi kakkuun haluttiin tähtiä sekä väreinä vaaleansinistä, harmaata ja valkoista. Tuli taas todettua, että autot ovat kyllä hankalimpia muotoilun kohteita, ainakin itselleni ;)

Kakku on mitoitettu 15 henkilölle. Pohjana laktoosittomassa kakussa on tumma kakkupohja ja täytteenä passion- ja tummasuklaamousse. Kakun pinta Satin Icea ja koristeet sokerimassaa.

P.s. Tilaajan kommentin kakusta voit lukea täältä ihanasta Sisustuskeinu-blogista.

ristiäiskakku pojalle

sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Miljan ristiäiskakku


Miljan ristiäiskakuksi toivottiin "Pikkuiset tennarit" tyylinen kakku. Valkoinen kakku, jossa on kukkasia ja suloiset pikku tennarit sekä kakun ympärille kiedottu rusetti. Väreinä vaaleanpunaista ja valkoista.

Kakku on mitoitettu 25 henkilölle. Täytteenä vaaleassa kakkupohjassa on suklaa- ja mansikkamousse. Kakun pinta Satin Icea ja koristeet vaahtokarkinmakuisen kaulintamassan ja sokerimassan sekoitusta.





lauantai 8. maaliskuuta 2014

Nooan nimiäiskakku

Nooan nimiäiskakku

Nooa-pojan nimiäiskakuksi toivottiin tyylikästä, valkoisen ja vaaleansinisen sävyttämää kakkua, jossa olisi pieni poikavauva ja kukkasia. Kakkuun toivottiin herkkää tunnelmaa, kuten oli tässä nimiäiskakussa. Kakku oli kooltaan aika iso, joten päädyimme suunnitelmissa siroon 2-kerroskakkuun. Pikkuinen poikavauva kukkien lomassa sopi koristamaan ylintä kerrosta. Valkoiset ruusunnuput ja siniset kukkaset toimivat taas ikään kuin seppeleenä kerrosten välillä. Alakerros on kietaistu hentoon siniseen rusettiin. Kakku on kevyesti viimeistelty helmiäisspraylla.

Kakku on mitoitettu 30 henkilölle. Täytteenä tummassa kakkupohjassa on tummasuklaa- ja passionmousse. Kakun pinta Satin Icea ja koristeet vaahtokarkinmakuisen kaulintamassan ja sokerimassan sekoitusta.

  
nimiäiskakku

Nooan nimiäiskakku

Hyvää naistenpäivää!




perjantai 7. maaliskuuta 2014

Jennyn ristiäiskakku

ristiäiskakku

Jennyn ristiäiskakkuun toivottiin söpöt vaaleanpunaiset tennarit, rusetti ja pikku kukkasia. Kakkutoiveena oli "Pikkuiset tennarit" -tyylinen kakku, mutta ilman isoja kukkia. Koska kakku oli aika kookas, niin ehdotin 2-kerroskakkua. Pienet kengät saivat näin kunniapaikan kakun päältä. Rusetti pukee kerrosten väliä ja pikku kukkaset kiertävät somistaen alinta kakkua.

Kakku on mitoitettu 35 hlölle. Pohjana mehevä suklaakakkupohja. Täytteenä valkosuklaa- ja sitruunamousse. Kakun pinta Satin Icea ja koristeet vaahtokarkinmakuisen kaulintamassan ja sokerimassan sekoitusta.

ristiäiskakku

30-vuotiskakku

30-vuotiskakku

30-vuotissynttäreille toivottiin yksinkertaista, koristeiltaan hillittyä graafista kakkua. Väritoiveina musta ja pinkki. Sain useamman mallikuvan, joiden tyylinen kakku oli toiveissa. Päädyimme lopulta sommittelussa 2-kerroskakkuun, jonka yläkerroksen valtasivat kapeat mustat raidat pinkillä rusetilla ja alakerta täytettiin muhkealla pallokuvioinnilla.

Kakku on mitoitettu 20 henkilölle. Tämä on pienin toteutettavissa oleva koko kerroskakuksi. Pohjana tumma kakkupohja ja täytteenä tummasuklaa- ja passionmousse. Kakun pinta ja kuvionti Satin Icea sekä sokerimassaa.

Aiemmin tekemiäni graafisia kakkuja ovat esim. salmiakkikuvioinen kakku ja helistinkakku.


30-vuotiskakku

maanantai 3. maaliskuuta 2014

Koristekurssi 15.3.2014


Suloinen eläinhahmo on lastenkakun katseenvangitsija!

Marsispossun koristekurssilla muotoillaan eläinhahmoja aina nallesta kirahviiin. Pienet yksityiskohdat, viimeistellyt kasvonpiirteet ja erilaiset hahmojen asennot tulevat kurssilaisille kolmen tunnin aikana tutuiksi. Kurssilla valmistetut koristeet saa jokainen viedä kotiinsa. Kurssin päätteeksi juomme herkulliset kakkukahvit! Kurssille mahtuu 9 osallistujaa.

Hinta 44e/hlö (sisältää kaikki tarvittavat raaka-aineet sekä kakkukahvit)  
Paikka Vuosaari, Helsinki  
Aika 15.3.2014 klo 12.00-15.00

Ilmoittautumiset ja kyselyt sähköpostitse marsispossu@gmail.com  Tarkemmat osoitetiedot ja muuta infoa saatte ilmoittautuessa.


 

Jennin prinsessakakku


Jennin 4-vuotissynttäreille tilattiin prinsessa-aiheinen kakku. Kakun päähahmoksi toivottiin prinsessakoristetta sekä lisäksi kukkasia ja perhosia. Hempeän tyttömäinen kokonaisuus.

Kakku on mitoitettu 15 henkilölle. Täytteenä gluteenittomassa vaaleassa kakussa on mansikkamousse. Kakun pinta Satin Icea ja koristeet sokerimassan ja vaahtokarkinmakuisen kaulintamassan sekoitusta.


sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Kuvakooste koristekurssilta



Pöytä katettu sunnuntain koristekurssilaisille. Tällä kertaa joukossa oli niin vasta-alkajia kuin jo edistyneempiäkin tekijöitä. Ruusuja, liljoja, sokerimassapitsiä ja muita kukkasia valmistui vauhdilla kolmen tunnin koristelutuokion aikana. Kurssin päätti tuttuun tapaan kakkukahvit. Kurssin sisältö oli samanlainen kuin aikaisemmin helmikuussa pitämäni koristekurssin. Alla pieni kuvakooste aikaansaannoksista.

Kiitokset kaikille osallistujille!!

koristekurssi

koristekurssi


Kakku 50-vuotiaalle miehelle


50-vuotissyntymäpäiville toivottiin kakkua, jossa näkyisi päivänsankarin rakkain harrastus golf. Kakun tuli myös istua juhlapaikan sisustukseen, jossa vallitsevina piirteinä oli mustat tuolit, valkoiset pöytäliinat sekä isot kultaiset valaisimet. Lisäksi kakussa toivottiin otettavan huomioon juhlien personoitu ilme, joka hallitsi ruokalistojen ja paikkakorttien muodossa pöytien yleisilmettä.

Suunnittelin kakun mustan ja valkoisen värin ympärille. Alimman kakkukerroksen kullatut graafiset kuviot kuvastavat valaisimia ja golfpalloja. Seuraava valkoinen kakkupinta sai ylleen kutsukortin logon. Sama logo esiintyy pöytien paikkakorteissa. Ylin musta kerros sai pintaan kultaisen sateen ja kaiken kruunaa huipulla sijaitseva golfpallo.

Kakku on mitoitettu 100 henkilölle. Pohjana laktoosittomassa kakussa on tumma sokerikakkupohja ja täytteenä tummasuklaa- ja passionmousse. Kakun pinta sokerimassan ja vaahtokarkinmakuisen kaulintamassan sekoitusta. Mukaan tuli vielä pieni 10 hlön gluteeniton ja laktoositon kakku.

50-vuotiskakku