keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Bostonkakku ystävälle


Nyt kun viimeisetkin piparit on tyhjennetty purnukoitten pohjalta, on aika siirtyä seuraavaan juhlaan, joka onkin omistettu kaikille ihanille ystävilleni. Tänä ystävänpäivänä pöytään pääsee maukas bostonkakku, josta löytyy valmiiksi koristeltu pala jokaiselle juhlijalle.

Ohjeesta tulee kaksi, halk. 18cm bostonkakkua.

Taikina:
2,5 dl maitoa
25g hiivaa
3 tl kardemummaa
1 dl Dansukker taloussokeria
1/2 kananmuna
n. 7-8dl vehnäjauhoja
100 g voita

Täyte:

70g voita
200g vaniljatuorejuustoa
2 rkl Dansukker taloussokeria

Voiteluun:
kananmunaa

Pinnalle:
Dansukker rapea raesokeria


Koristeluun:
1dl Dansukker mansikanmakuista tomusokeria
0,5-1 rkl vettä
 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma, kananmuna ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot taikinaan koko ajan käsillä alustaen. Taikinan riittävän pitkä alustus tuo pullaan hyvän sitkon ja pullasta tulee pehmeää ja kuohkeaa. Vaivaa joukkoon lopuksi huoneenlämpöinen pieniksi paloiksi kuutioitu voi.

Kohota taikina vedottomassa lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä. Sekoita tällä välin täytettä varten huoneenlämpöinen voi, sokeri ja vaniljatuorejuusto sekaisin.


Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, vaivaa taikinasta pöydällä ilmakuplat pois ja kaulitse se suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä täyte levylle.  Kääri taikinalevy rullaksi ja leikkaa n. 5cm kokoisiksi paloiksi.



Laita palat voideltuun irtopohjavuokaan. Jätä palojen ympärille kohoamisvaraa. Kohota liinalla peitettynä n. 20 minuuttia. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 175 asteessa n. 25-30 minuuttia. 

mansikkainen bostonkakku

Valmista kuorrute. Sekoita 1dl mansikanmakuista tomusokeria ja 0,5-1 rkl vettä sileäksi seokseksi. Levitä jäähtyneen kakun päälle ja anna kovettua.

bostonpulla

P.s. Lisää ystävänpäiväherkkuja löytyy Blogiringin Suomen Sokeri -kampanjasta.

www.blogirinki.fi


2 kommenttia: